Blog

Problemer med din solcelleinverter-Sådan kommer du energien igen

Er du bland de mange der fik installeret solceller i perioden 2010 til 2014, så kan dette være meget relevant for dig.

Siden de travle solcelletider i begyndelsen af 2010èrne har det vist sig at levetiden for elektronikken i solcelleinverterne begynder at vise svaghedstegn efter ca. 10 år.

Langt de fleste solcelleinverter modeller er udgået og blevet erstattet af nye og mere effektive modeller, så det vil i langt de fleste tilfælde ikke kunne betale sig at gennemgå processen ifm. reparation frem for at få udskiftet inverteren. Hos Zolenergi har vi set alt for mange eksempler på, at der er stoppe penge i en reparation, som viser sig at have en begrænset levetid. Ofte kun nogle få måneder.

Når det går den gale vej med helbredet på din solcelleinverter, viser det sig oftest ved at den bliver ustabil og ikke altid starter op af sig selv om morgenen. Det kan også være at den bliver ved med at vise samme fejl, som siger et, men betyder noget andet. Feks. Isolationsfejl, som ofte ikke er det , men en fejlmåling i inverteren. Er du i tvivl så tag kontakt til en specialist i solceller, da det er langt fra alle ”normale” elektrikere der har den brede erfaring, som folk der har netop solcelleinstallationer som specialområde.