Blog

Oplever du afledningsfejl på dine solcellepaneler. Måske er den der måske er det ikke?

Er du blandt dem der har haft stor glæde af dine solcellepaneler i mange år, og efterhånden er ved at mistanke til at solcellerne måske ikke længer er i topform, så læs med her.

I perioden hvor der blev installeret mange tusinde solcelleanlæg i Danmark, var der et bredt udbud af solceller. Ikke alle af den højeste kvalitet, og andre som blev solgt til at være det, men nu er man blevet klogere på hvad den faktiske levetid på solceller er.

Teknikere der har solceller som specialområde, kan ved teknikerbesøg måle om der er aktuelle problemer med solcellerne.I langt de fleste tilfælde, er selv de billige gamle paneler i ganske fin form. Hvis der er fejl på panelerne, vil inverteren ofte angive fejl, som en erfaren tekniker hurtigt kan omsætte til en diagnose på enten inverteren eller panelrne.

Er der fejl på solcellerne vil det ofte være nødvendig at der etableres et samarbejde med en der er vant til at begå sig på tage og en der er vant til at servicere solcelleinstallationer. Hos Zolenergi løser de ofte opgaven med at koordinere alle parter ifm. udbedring af fejl på solcelleinstallationer.