Blog

Hvor lang tid kan jeg forvente at mit solcelleanlæg holder?

Vi er efterhånden ved at have en hel god erfaring med hvor længe solceller og komponenterne der indgår i solcelleinstalltioner holder. Solcelleinstallationer består i bund og grund af 4 vigtige dele. Solcellepanelerne, kabler og stik, inverteren og elinstallation fra tavlen til inverteren.

Elinstallationen er i langt de fleste tilfælde udført af professionelle elinstallatører, så den er stort set altid i orden. Inverteren har, har det vist sig, en levetid på ca. 8 til 12 år. Kabler er der næste aldrig ballade med, men stikkene på taget, kan med tiden blive utætte og lave ballade. Solcellepanelerne kan med tiden blive utætte/delaminere, som så medfører afledningsfejl da der trænger vand ind mellem lagene som panelerne er opbygget af.

– Langt de fleste paneler kan sikkert tage 10 år mere efter at du har udskiftet inverteren.

Så er der bare lige det med at finde ud af hvem og hvor balladen er. Her er det heldig at der findes virksomheder der har specialiseret sig at arbejde med solcelleinstallationer. Tag altid fat i en specialist, da det er langt fra alle elektrikere der arbejder nok med fejlfinding på solceller, til at de hurtigt og effektivt kan komme med en diagnose og udføre fejlretningen.